Produljen rok za dostavu projektnih prijedloga u okviru Poziva „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“ (KK.04.1.1.03)

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (PT1), zbog nepredviđenih okolnosti, objavilo je II. Izmjenu Poziva u proizvodnim industrijama kojom se produljuje rok za dostavu projektnih prijedloga.

Novi krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 8. veljače 2021. godine do 12:00 sati.

Podsjetimo, Poziv „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u  proizvodnim industrijama“ objavljen je 15. listopada 2020., s početkom zaprimanja projektnih prijedloga od 16. studenoga 2020. godine.

Poziv je namijenjen mikro, malim, srednjim i velikim privatnim poduzećima koja su registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije, dok se Pozivom podupire ostvarenje energetskih ušteda kroz povećanje učinkovitosti korištenja energije u proizvodnim industrijama, omogućujući jednake količine rezultata korištenjem manje količine energije, kao i smanjenje udjela konvencionalnih (fosilnih) goriva u ukupnoj potrošnji energije.

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 266 milijuna kuna, dok je najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 200 tisuća kuna, a najviši iznos 20 milijuna kuna.

Više informacija o Pozivu te svu potrebnu dokumentaciju možete potražiti na stranicama: eFondovi (OVDJE) i strukturnim fondovima (OVDJE).

preuzeto sa mzoe.gov.hr

Similar Posts